Duits Instituut van der Heide Reviews

Duits Instituut van der Heide Reviews

4.9

Excellent - based on 55 reviews

instituutvanderheide.nl
is verified by Trustindex

We guarantee all reviews are 100% real.
What's Trustindex?
%title%

%offer%

Reviews (55)
Louw Feenstra
Louw Feenstra
2023-12-30
Als kind ben ik bij Nicole begonnen nadat ik door mijn vader's baan een paar jaar in Duitsland gewoond hadden. Niet alleen konden we zo voorkomen dat we Duits verleerden, maar door Nicoles begeleiding hebben we veel bijgeleerd en zijn tot het Goethe C1 gekomen. Nu, jaren na dato, heb ik er nog steeds dagelijks plezier van doordat ik nu in Duitsland kan studeren en wonen als een native. Nicole heeft ons jaren lang in professioneel voorbereide lessen met veel geduld veel bijgebracht over de Duitse taal. Een absoluut unieke docente!
Mieke Acda
Mieke Acda
2023-11-29
Fantastisch lerares. Goede opbouw van de lessen. Heel last minute de lessen kunnen organiseren voor de voorbereiding van het mijn Duitse test voor mijn Zwitserse verblijfsvergunning. Ook een heel goed resultaat :)
Florian Van Doorn
Florian Van Doorn
2023-07-11
Fijne Duits cursus gevolgd. Heb in een half jaar mijn niveau van Goethe A2 naar B2 verhoogd voor mijn studie aan de Hogere Hotel Management School Maastricht. De lessen waren goed online te doen. Nicole heeft mijn goed ondersteunt door middel van de juiste oefeningen en les materiaal. Ik raad haar dan ook zeker aan want ze levert les op maat en weet hoe ze je op weg kan helpen je gewenste niveau te behalen. Ik ben geslaagd met dank aan Nicole!
Daniel Podzimek
Daniel Podzimek
2023-05-26
Ik kan Duits Instituut van der Heide aan iedereen aanbevelen ! Zeer fijne, flexibele lessen die op maat gemaakt werden, waardoor het mogelijk was in korte tijd naast een fulltime baan veel nieuwe kennis op te doen. Nogmaals heel erg bedankt voor de goede ondersteuning. Daniel
Gerrold Hop
Gerrold Hop
2023-05-15
Voor mijn werk wilde ik mijn Duits naar een hoger niveau tillen. Bij Nicole in een aantal maanden zeer veel geleerd, specifiek afgestemd op mijn behoefte. Zeer vakkundige en aardige docente die altijd enthousiast en deskundig de lessen verzorgde. Samen naar Goethe B2 Prüfung toegewerkt. Onder Nicole's begeleiding was dat geen enkel probleem. Ik kan haar iedereen aanraden die Duits wil leren of zijn/haar Duits wil verbeteren !
M H
M H
2023-04-24
Nicole is een heel vaardig, ervaren en betrokken docent. Ze past op een creatieve en gestructureerde manier de lessen aan op je persoonlijke niveau en leerdoelen. Door verschillende wijzen van met de taal in aanraking te komen (grammatica, oefeningen, spreekvaardigheid, fysiek en online lessen, tips voor docu’s, boeken etc) haalt ze het maximaal haalbare uit de lessen. Door haar heb ik mijn Goethe B2 examen gehaald en kan ik als huisarts in Zuid Tirol aan de slag!
Daniëlle Verkade
Daniëlle Verkade
2023-01-11
Ik ben aan een cursus Duits bij Nicole begonnen omdat ik het plan had om als verpleegkundige in Zwitserland te gaan werken. Ter voorbereiding wilde ik graag een goede basis in het Duits hebben en uiteindelijk mijn B2 certificaat behalen. Via Scholten Medical ben ik bij Nicole terecht gekomen en na een kijkje op de site heb ik een proefles gevolgd. Deze les beviel erg goed en toen ben ik begonnen aan de cursus. Nicole is een fijne docent, die de lessen goed op mij als persoon heeft gemaakt en gegeven. Ik heb de cursus via Skype gevolgd. Zo heb ik de lessen passend bij mijn onregelmatige diensten goed kunnen inplannen. Nicole was hierin erg flexibel. Ik ben zeer tevreden over de cursus. Ik heb in korte tijd goed Duits geleerd en mijn B2 certificaat met "Prädikat" behaald. Ik raad Duits Instituut van der Heide zeker aan!
Erik van Ekelenburg
Erik van Ekelenburg
2023-01-05
"De Rolls-Royce onder de Duitsdocenten"
Cara Jager
Cara Jager
2022-11-17
Binnenkort ga ik vanuit Nederland als arts in Duitsland (NRW) werken en Nicole heeft in de aanloop hiernaartoe enorm veel voor me betekend. Ik ben bij Nicole lessen gaan volgen met als aanvankelijk doel het B2- niveau, wat ik jaren geleden had, weer op te frissen en naar een C1-medisch niveau te brengen. Toen mijn plannen, plek en het tijdspad concreet werden, ben ik ter voorbereiding op de Fachsprachprüfung meerdere lessen per week, zowel fysiek als digitaal, gaan volgen. Een intensieve, maar stimulerende periode met een ware en noodzakelijke onderdompeling in het Duits. Nicole is hierbij positief realistisch, doelgericht, flexibel en een expert in het aanbieden van (medisch) maatwerk. En bovendien een echte motivator, zowel binnen als buiten de lessen, die op de juiste momenten een duwtje in de rug geeft. De benodigde Fachsprachprüfung heb ik onlangs “bestanden”, maar belangrijker is, dat ik me ook als arts optimaal voorbereid voel voor mijn toekomstige baan in Duitsland. Dank Nicole!
Maarten Versteegh
Maarten Versteegh
2022-11-15
Onze dochter Ada (7) heeft 2 maanden intensief lessen Duits bij het Instituut van der Heide gevolgd, in voorbereiding op onze verhuizing naar Berlijn. De lessen waren erg praktisch ingericht en hebben Ada geholpen een basis vocabulaire en grammatica te verkrijgen. Met die kennis is ze vol zelfvertrouwen aan haar schooljaar in Duitsland begonnen. We kunnen de lessen van harte aanraden voor ouders die een goede basis willen opbouwen voor hun kinderen.
Desiree Van Birgelen
Desiree Van Birgelen
2022-10-11
Bij onze verhuizing naar Zwitserland weer aan de slag gegaan met Duits. Dit was 30 jaar geleden maar met de hulp van Nicole de oude kennis kunnen ophalen en verder verbeteren. Door omstandigheden kon ik niet alle B2 onderdelen tegelijkertijd examen in kunnen doen. Nicole heeft me geholpen een goede strategie hierin te bedenken, en dit heeft duidelijk resultaat afgeworpen: alle onderdelen met een cijfer hoger dan een acht gehaald. Nicole’s positieve benadering heeft me iedere keer weer een zetje gegeven om er meer uit te halen. Met het B2 certificaat op zak wordt het ook eenvoudiger om eventueel op zoek te gaan naar een nieuwe baan in Zwitserland.
Joan Snel
Joan Snel
2022-07-07
Om in Zwitserland als verloskundige te gaan werken, moest ik duits leren. Dankzij Nicole heb ik een erg mooi resultaat behaald voor mijn B2 toets en kon ik gemakkelijk mijn sollicitatierondes doorlopen. Nicole heeft een manier van werken die erg persoonlijk gericht is waarbij je perfect op jouw tempo kunt leren. Ze weet regels op verschillende manieren uit te leggen én komt er ook nog achter wat je precies fout doet. Dit maakt haar cursus intensief en effectief. Daarnaast waren de lessen ook gewoon erg gezellig.
eefje tijssen
eefje tijssen
2022-06-29
''Mede dankzij Nicole woon én werk ik tegenwoordig op mijn droomplek, middenin de bergen! Door haar persoonlijk aanpak heb ik het zelfvertrouwen gekregen om aan de slag te gaan als verpleegkundige in Zwitserland, dat had ik namelijk niet aangedurfd zonder eerst goed de Duitse taal te spreken. Naast de wekelijkse opdrachten kreeg ik ook aanraders voor films, docu's en boeken, hierdoor bleef de lesstof altijd interessant. Nicole heeft mij niet alleen gedurende de voorbereidingsperiode, de meeloopdagen en de sollicitaties begeleid, maar ook tijdens mijn proefperiode in het revalidatiecentrum én tijdens het oefenen van de Goethe B2 toets. Die ik zojuist dik behaald heb: Prädikat!''
Amber Easton
Amber Easton
2022-06-29
Ik ben bij Nicole terechtgekomen via het bureau dat mij hielp met het zoeken naar een baan in Zwitserland. Nicole heeft veel ervaring met het lesgeven van de Duitse taal aan mensen in de gezondheidszorg. Hierdoor kan ze naast alleen Duitse les ook informatie geven over het ziekenhuiswezen in Zwitserland en handige praktische tips geven. Alle energie die je als cursist stopt in het maken van de voorbereiding voor de les krijg je terug van Nicole. Het leren van een nieuwe taal is zeker in combinatie met een verhuizing naar het buitenland een stressvolle periode. Naast Duits leren was er dan ook altijd ruimte om het even over persoonlijke zaken te hebben. De lessen hebben ervoor gezorgd dat ik, na 6 maanden Duitse les, met gemiddeld een 9 ben geslaagd voor mijn B2-Examen en dat ik met veel plezier terugkijk op het leren van de Duitse taal. Ik kan Duits Instituut van der Heide van harte aanbevelen!
Annemarieke van Kroonenburgh
Annemarieke van Kroonenburgh
2022-04-09
De lessen Duits waren precies toegespitst op mijn niveau. Nicole zorgde op een vanzelfsprekende manier voor een leuke en gezellige cursus waar ze me altijd bleef motiveren, vooral ook bij de lastigere opdrachten. Daardoor kreeg ik vlot een grondige kennis van het Duits. Ik heb de lessen vanuit Zuid-Nederland online gevolgd via skype. Dit werkte heel goed. Het was een hele fijne en efficiënte manier om Duits te leren!
Marco Oteman
Marco Oteman
2022-01-27
Ik heb een Skype cursus gevolgd bij Nicole om de communicatie met mijn Duitse collega's te verbeteren. De lessen waren motiverend en op de praktijk gericht. Inmiddels heb ik mijn doelstelling behaald. Bedankt Nicole!
Anna Bent
Anna Bent
2021-12-26
Een super fijne, persoonlijke en leerzame cursus, waar je op je eigen niveau goed Duits leert spreken, schrijven, praten en horen! Ik heb de lessen gevolgd omdat ik in Zwitserland wilde werken en op dit moment ook werk. Ik beveel de lessen zeer aan!
Mark K
Mark K
2021-12-10
Wij zijn een Nederlandse familie en wonen al lange tijd in Zwitserland. Dit betekent dat de kinderen in een andere taal op school les krijgen dan dat er thuis gesproken wordt. Onze dochter zit in groep 8 en voelde zich soms wat onzeker over haar Duits. Ik heb zelf als volwassene les gehad van Nicole, en nu heb ik Nicole gevraagd om onze dochter les te geven. Dit ging heel goed. Nicole heeft natuurlijk het voordeel dat ze Duits kan uitleggen vanuit het Nederlands. De leraar op school begreep niet goed hoe hij dingen verder nog kon uitleggen, Nicole kon dit uitstekend. Je moet bij Nicole hard werken, maar je krijgt dan ook alle aandacht van Nicole daarvoor terug. Onze dochter heeft weer plezier in het leren en haar zelfvertrouwen is weer terug. Heel erg bedankt daarvoor!
Malou Rosman
Malou Rosman
2021-12-03
Voor mijn werk als oogarts zou ik in Duitsland gaan opereren. Daarvoor is een approbation nodig, dus ging ik op zoek naar een goede manier om op B2/C1 niveau Duits te leren. Via internet vond ik Nicole, en na een kennismakingsgesprek gingen we aan de slag. Nicole legt alle ingewikkelde grammatica regels heel geduldig en goed uit, en maakt huiswerkopdrachten op maat! Ze geeft de perfecte begeleiding in het leerproces, en is altijd bereikbaar voor vragen tussen de lessen door. Ik kan Nicole van harte aanbevelen!
Ewout Lea
Ewout Lea
2021-11-28
De cursus Duits bij Instituut van der Heide ben ik gaan volgen vanwege een zakelijke kans in Duitsland. Naast de basis aspecten van de taal, werden mij veel mogelijkheden geboden om specifieke individuele aandachtspunten te adresseren. De mogelijkheid om zowel face-to-face als over skype les te volgen, werkt voor mij erg goed. Ik kan de lessen van harte aanbevelen!