kaasworkshops.nl

www.kaasworkshops.nl

kaasworkshops.nl Reviews

Excellent rating
5.0
151 reviews Verified
kaasworkshops.nl
%title%

%offer%

Reviews ( 151 ) 5.0

Marie jose Jansen
Marie jose Jansen
2024.04.25
Ontzettend leuke workshop gehad bij Esther , Veel achtergrond informatie over de kaas gekregen en en hele interessante rondleiding over de boerderij ,alles paste precies in elkaar koffie en lunch gehad met o.a. heerlijke kaas op de boterham . Zeker aan te raden !
Reply from kaasworkshops.nl 2024.04.25
Beste Marie Jose, Wat fijn om te horen dat de kaasworkshop en rondleiding goed zijn bevallen. Succes met het op laten groeien van de kaas en de groeten aan de andere ladies! Groeten, Esther
Tom Rozestraten
Tom Rozestraten
2024.04.23
In maart 2024 hebben wij Ester als examinator gevraagd voor het afnemen van de examens van een groep deelnemers voor de cursus Kaasoorkonde (niv. 2) bij Kaasfort Amsterdam. Gedurende deze examinering worden de deelnemers getest op specifieke kaaskennis en het inzetten van kaas naast een drank, garnituur of gerecht met een persoonlijke presentatie en onderbouwing. Esther is specialist op het gebied van productie van Goudse kaas en boter en weet daarom veel over het kaasmaak-proces van A tot Z. Esther is professioneel, open en bevlogen. Levert kwalitatief goed werk af en vind nazorg en/of opvolging van een project belangrijk. Ze heeft een duidelijke passie voor kaas en gaat graag het gesprek hierover met je aan. Ze schakelt snel en denkt graag mee. Wij zijn zeer tevreden over haar geleverde diensten en kijken uit naar toekomstige samenwerkingen.
Reply from kaasworkshops.nl 2024.04.25
Beste Tom, Dank je wel voor het delen van je ervaring. Ik ben blij dat ik heb mogen bijdragen aan een geslaagde afsluiting van de Kaasoorkonde-examens. Het was een waar genoegen om hieraan deel te nemen als examinator, en ik zie ernaar uit om met jullie samen te blijven werken. Ook wil ik ook mijn waardering uitspreken voor het gastvrije en vriendelijke onthaal bij het Kaasfort (met de rondleiding als bonus). Daarnaast wil ik een applaus geven aan de cursisten voor het delen van hun passie en enthousiasme welke in de gesprekken tijdens het examen naar voren kwamen. Het was inspirerend om hun passie en toewijding te horen en te zien op de kaasplank welke zij zelf op hebben gemaakt als eind-opdracht. Groeten, Esther
Lies
2024.04.22 2024.04.22 | Netherlands
Zaterdag met m’n twee zoons een workshop kaas maken gedaan.Het was een fantastische ervaring! Esther is een persoon met passie voor haar werk, en zij weet iedereen te enthousiasmeren. Daarbij heb ik heel veel geleerd en ontzettend genoten van de manier waarop de hele dag ( workshop en rondleiding op boerderij) verliep. Dank voor de fijne ervaring.
Reply from kaasworkshops.nl 2024.04.24
Beste Lies, Wat leuk om je hartelijk feedback te lezen. Ik ben blij om te horen dat de kaasworkshop een mooie ervaring is geweest voor jou en je zonen. Heel erg graag gedaan en wij zien elkaar vast wel weer bij de Buytenhof in Rhoon :)
Ellen Wooning
Ellen Wooning
2024.04.22
Super leuke en leerzame workshop. Esther vertelt het met veel passie enthousiasme en haar kennis, echt een aanrader!
Reply from kaasworkshops.nl 2024.04.22
Beste Ellen en Chris, Wat gezellig dat jullie in de kaasworkshop waren en ik ben blij om te lezen dat jullie het een leuke en leerzame workshop vonden. Succes met het op laten groeien van de kaasjes! Groeten, Esther
Jan Slager
2024.04.12 2024.04.12 | Netherlands
Kaasmaken Een mooie plek aan het randmeer bij Elburg waar je heel goed het kaasmaken krijgt uitgelegd en als toetje nog een rondleiding op de boerderij en een halve kilo kaas mee naar huis.
Jet Bakker
Jet Bakker
2024.04.11
Dit was echt een ontzettend leuke en leerzame ervaring. Esther nam echt de tijd om ons alle ins en outs van het kaasmaak-proces te vertellen. Ik zit met smart te wachten tot mijn kaasje rijp is om te eten! Echte aanrader voor iedereen die meer wil leren over kaas maken, de processen erachter, maar ook het boerenbedrijf en hoe dat gerund wordt.
Reply from kaasworkshops.nl 2024.04.11
Hi Jet, Wat leuk om van je te horen en te lezen dat je de kaasworkshop een leerzame ervaring vond. Ik vond het echt super gezellig dat jullie bij de kaasworkshop waren en heb genoten van jullie aanwezigheid! En nu is het lange wachten begonnen, maar het wachten zal beloond worden ;). Pas je wel op dat jullie kantoor-hond de kaas niet te pakken krijgt, wat dat zou echt heel erg jammer zijn... Succes met het op laten groeien van jouw kaasje en de kaasjes van je collega's. Ook zal ik aan Rienke overbrengen dat je de rondleiding erg leerzaam vond. Succes met jullie werk en wie weet tot in Elburg als jullie met het "Elburgse project" bezig zijn ;) Groeten, Esther Succes met
Guihoev
2024.04.06 2024.04.06 | Netherlands
Mooi als iemand met passie over een vak vertelt Een vriendelijke, energieke Esther begroette ons aan het begin van de kaasworkshop met 12 personen. Die energie bleek passie te zijn want ze legt alles graag uit. Interessant om te leren hoeveel tijd en proces er bij het kaasmaken komt kijken! Mooie combi op de melkveeboerderij en haar tante die een mooie rondleiding gaf en alles graag uitlegde. Ook complimenten aan het reilen en zeilen van dit bedrijf👌🏻 van mineraalwaarde van gras tot aan de melktank met geleidelijk terugkoelsysteem. Laat je vooral niks wijsmaken door de actuele nieuwsberichten en geniet van je bedrijf👍 ons kaasje gaat de komende welen thuis verder rijpen met wat uitleg van Esther en alle middelen die erbij zaten. Bedankt!
Reply from kaasworkshops.nl 2024.04.08
Beste Guillaume, Dank voor je review en ik ben blij om te horen dat de workshop en de rondleiding aan je verwachtingen hebben voldaan. Ook zal ik zeker de complimenten overbrengen aan Rienke. Geniet van jullie kaasjes!
Petra Van Weissenbruch
Petra Van Weissenbruch
2024.03.02
Ontzettend interessante en leuke workshop. Esther draagt haar kennis met veel passie over. Zeker de moeite waard!
Reply from kaasworkshops.nl 2024.03.04
Hi Petra, Wat tof om te lezen dat je de workshop interessant en leuk vond. Veel succes met al je kaas-gedachten die we hebben besproken na afloop. En let op, wie weet ontstaat hier wel een nieuwe hobby of zelfs een business uit ;) Als je in de toekomst nog eens wilt brainstormen over het kaasproces op hobby-matig of professioneel niveau, voel je vrij om contact met me op te nemen. Voor nu, geniet van het knuffelen van je kaas om het te laten rijpen tot de kaas zoals hij bedoeld is. Groeten, Esther, de kaasmaakster
Emine Atagun
Emine Atagun
2024.02.11
Thank you Esther for this special experience. I joined this workshop to learn how the dutch cheese making is. It was full of learning about every specific details of the process. The tour was also interesting to see a farm life. I enjoyed a lot and it is highly recommended.
Reply from kaasworkshops.nl 2024.02.12
Dear Emine and Anil, Thank you for your feedback. I'm delighted to hear that you have enjoyed the workshop and had the opportunity to immerse yourself in the process of Dutch cheese making. Best of luck with your cheeses! In just a few weeks, you'll be able to cut them into pieces and taste the fruits (cheese ;)) of your labor. It was a pleasure to get to know you both and thanks again for sharing your positive experience! Greetings, Esther the cheesemaker
Jeroen Voorhaar
Jeroen Voorhaar
2024.01.16
Een hele leuke workshop met zoveel kennis als je zou wensen. Hopelijk een lekker eind product en gaaf hoe de verbinding wordt gelegd tussen ondernemerschap en het boeren leven.
Reply from kaasworkshops.nl 2024.01.16
Beste Jeroen (en Renske ;)), Wat leuk en gezellig dat jullie bij de kaasworkshop waren. Ik heb genoten van jullie aanwezigheid en goede vragen waaruit jullie interesse bleek. Leuk om te horen dat jullie het een leuke workshop vonden en top dat jullie zoveel kennis hebben opgesnoven in de workshop. Hopelijk ligt er op dit moment een killer van een kaasje te rijpen waar jullie helemaal happy mee gaan zijn. Nog even geduld, nog even rijpen, en dan... Genieten maarrrrr... En die link tussen ondernemerschap en het boerenleven... Special stuff! Dank voor het delen van jullie ervaring! Als er ooit weer een kaasvraag opkomt, zijn jullie altijd welkom. Groetjes, Esther de kaasmaakster 🧀✨
Maiara
2023.12.06 2023.12.06 | Netherlands
Top kaasworkschop Goedmorgen Esther, ten eerste wil ik even zeggen dat ik en namens mijn tante het echt een hele leuke workshop vonden zaterdag. wij hebben zo genoten en veel geleerd om kaas te maken. Wij gaan het zeker proberen om het zelf te maken thuis kijken hoe dat gaat, en de rondleiding van de boerderij was echt fantastisch zoveel informatie echt zoveel respect voor de boer en boerin die dit doen echt waar en ook hartstikke leuk dat er na de kaas ook een kalf was geboren dat was ook een kado dat we mee kregen vandaag echt wat een top dag ik kan er niet meer over zeggen.

Date of experience: 02 December, 2023
Reply from kaasworkshops.nl 2023.12.06
Beste Maiara, Superleuk om te horen dat jij en je tante zo'n toffe tijd hebben gehad tijdens de kaasworkshop afgelopen zaterdag! Het is mooi om te lezen dat jullie niet alleen plezier hebben gehad, maar ook veel hebben geleerd over het kaas-maak-proces. En nog mooier: dat jullie het zelf gaan proberen thuis kaas te maken. Dat gaat vast en zeker een mooi avontuur worden! Ook top om te lezen dat jullie de rondleiding over de boerderij fantastisch vonden. We laten graag zien hoe het er nu echt aan toe gaat op de boerderij en hoe liefdevol er voor de koeien gezorgd wordt. En ook een mooie bijkomstigheid is dat je je waardering uitspreekt voor de boer en boerin, dank je wel en ik heb het doorgegeven. Dat kunnen ze in deze tijden goed gebruiken en verdienen ze ook. En hoe tof is het dat er na de kaasproductie ook nog een kalfje is geboren? Dat is toch wel een heel speciaal extraatje. Dank je wel voor het delen van j(ulli)e ervaring en laat je weten of het is gelukt om de kaas te laten rijpen? Als je het leuk vind, ben je ook van harte welkom bij de verdiepende theoretische vervolg cursus: Goudse Kaas - van Melk naar Goud. Groetjes, Esther de kaasmaakster
Marco Tromp
Marco Tromp
2023.11.29
Tijdens onze jaarlijkse kaaskeuring op 23 november gaf Ether en leuke en leerzame presentatie, waardoor je weer eens anders kijk naar je manier van denken en doen. Kortom super leuk en interessante ochtend👍
Reply from kaasworkshops.nl 2023.11.29
Hi Marco, Dank je wel voor de uitnodiging om te spreken bij jullie kaasstudieclub en het gastvrije onthaal. Het doet me goed te lezen hoe je de ochtend hebt beleefd. Het is altijd prettig om te horen dat evenementen niet alleen informatief zijn, maar ook leuk, leerzaam en interessant. Veel succes met de toepassing van het besprokene voor jullie allemaal, en wellicht tot ziens in de toekomst! Groeten, Esther
Sietze van der Meulen
Sietze van der Meulen
2023.11.11
Afgelopen week heb ik een training goudse kaas maken gedaan. Het was erg interessant en ik heb veel praktische kennis opgedaan. De opbouw van het theorie deel is erg goed. Ook de praktijkdag was waardevol. Nieuwe dingen geleerd en bestaande kennis verdiept!
Reply from kaasworkshops.nl 2023.11.13
Beste Sietze, Dank je wel voor je review. Ik ben blij om te lezen dat je de training interessant vond en praktische kennis hebt opgedaan. En ook helemaal top om te lezen dat het theoriegedeelte waardevol voor je is geweest. Het is voor mij altijd het doel om deelnemers nieuwe inzichten te geven en al bestaande kennis te verdiepen. Ik hoop dat de opgedane kennis en vaardigheden je zullen inspireren in je verdere ontwikkeling als Nederlandse kaasmaker in Hongarije. Groeten, Esther
Mirjam Kamp
Mirjam Kamp
2023.11.11
Een fantastische ervaring! Een vakvrouw, met ontzettend veel kennis en heel veel passie voor het vak. Het was een feestje om van haar een workshop te krijgen.
Reply from kaasworkshops.nl 2023.11.13
Hi Mirjam, Dank je wel voor je mooie feedback. Ik heb ook erg genoten en het was mij een eer om jullie kaas te mogen leren maken. Succes met het op laten groeien van je kaas. Laat je weten of het is gelukt? Groeten, Esther de kaasmaakster
TanteNancy18
TanteNancy18
2023.11.04
Gister workshop kaas maken gedaan. Het was echt heel leuk! Super leuke spontane vrouw die echt precies weet waar ze het over heeft. Ze geeft veel info en ook op alle vragen die er gesteld worden geeft ze alle info die je wilt weten. Alles word stap voor stap en duidelijk uitgelegd. Ook vond ik het erg goed verzorgd kwa koffie/thee pauze met wat lekkers, en lunch. Als de kaasjes in de pers zitten, krijg je een leuke intressante rondleiding over de melkboerderij. De koeien, kalfjes, hun voedingen, stallen, melkmachines etc. Alles word verteld en uitgelegd en je mag overal een kijkje nemen. Kortom, een hele leuke intressante ervaring! Nu 6weken ons kaasje verzorgen en na 6wk de kaas proeven🤩
Reply from kaasworkshops.nl 2023.11.06
Beste Nancy, Wat leuk dat je bij de kaasworkshop was samen met Sander en je schoonmoeder. Super leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt gehad. Het was mij een eer om jullie kaas te mogen maken en te verwennen met al het lekkers dat wij hebben gegeten. Succes met het op laten groeien van je kaas! Groeten, Esther de kaasmaakster!
Nancy de Groot
Nancy de Groot
2023.11.04
recommends
Gister workshop kaas maken gedaan. Het was echt heel leuk! Super leuke spontane vrouw die echt precies weet waar ze het over heeft. Ze geeft veel info en ook op alle vragen die er gesteld worden geeft ze alle info die je wilt weten. Alles word stap voor stap en duidelijk uitgelegd. Ook vond ik het erg goed verzorgd kwa koffie/thee pauze met wat lekkers, en lunch. Als de kaasjes in de pers zitten, krijg je een leuke intressante rondleiding over de melkboerderij. De koeien, kalfjes, hun voedingen, stallen, melkmachines etc. Alles word verteld en uitgelegd en je mag overal een kijkje nemen. Kortom, een hele leuke intressante ervaring! Nu 6weken ons kaasje verzorgen en na 6wk de kaas proeven🤩
Oswin Kerkhof
Oswin Kerkhof
2023.10.03
Zeer leuke en leerzame ervaring! Wij waren met een groep experts uit de melkrobotisering sector maar van kaas maken hadden we nog geen kaas gegeten ;-) Complimenten aan Esther voor de flexibiliteit en op korte termijn kunnen ingaan op de aanvraag. Ook tijdens de workshop zelf is er succesvol geimproviseerd omdat de melktank bij de boer net leeg werd getrokken op het moment dat wij de melk nodig hadden. Al met al zeer professioneel en prettige manier van samenwerken.
Reply from kaasworkshops.nl 2023.10.04
Beste Oswin en andere Lely-melkrobot-experts, Wat leuk om te lezen dat de kaasworkshop een mooie ervaring was. Ik heb ook erg genoten van jullie gezellige en behulpzame techneuten-team.
Şaban SAVAŞ
2023.09.25 2023.09.25 | Turkey
İş ile alakanız çok iyiydi. Bazı zamanlar bilgilerinizi çekinmeden bizimle paylaştınız bunun için teşekkür ederiz. Başarılı bir üretim oldu. Peynir üretiminin her adımınında ilgi alakanızı hiç kesmediniz. Tanıştığımıza memnun oldum. Başarılar dilerim
Reply from kaasworkshops.nl 2023.10.04
Merhaba Şaban Bey, güzel yorumunuz için çok teşekkür ederiz. Başarılı üretiminiz bizim için en önemli önceliktir. İlgi ve alakanız için teşekkür ederiz. Bir sonraki işinizde görüşmek dileğiyle, başarılar dileriz.
Simge Bakır
Simge Bakır
2023.07.02
I joined cheese workshop on 1 July 2023. It was a day with full of fun, learning, and cheese. We were taken a very nice farm tour as well. Esther is a cheese master explaining all the details in cheese making process. She is also very kind and friendly 😊 I strongly recommend this workshop to everyone who is interested in cheese making!
Reply from kaasworkshops.nl 2023.07.04
Dear Simge, Thank you so much for your kind words! I really like reading that the workshop was full of new knowledge and also fun (what to do without fun in life). And I appreciate the interest you had in the cows, the calves, their nutrition and health (care). It was a real pleasure for me (and Rienke and Gerrit too) to explain everything about cow farming in the Netherlands. I hope you can apply much of this info on your own farm with maybe in the future your own cheese. It was a pleasure to meet and get to know you! Greetings, Esther
Johanna Joustra
Johanna Joustra
2023.07.01
Vandaag een super leuke dag gehad. Echt een aanrader en Esther legt alles heel goed uit. We vonden het erg fijn. Erg bedankt Esther.
Reply from kaasworkshops.nl 2023.07.02
Beste Johanna (en Sander natuurlijk ;)), Wat leuk en gezellig dat jullie in de workshop waren. Jullie zijn een leuk stel samen en het was mij een eer om jullie het ambacht van het kaasmaken over te mogen brengen. Succes met de kaasjes, laat je weten hoe het gaat als ze opgroeien?