Sol Optica Reviews

Sol Optica Reviews

4.0

Good - based on 40 reviews

www.soloptica.pl
is verified by Trustindex

We guarantee all reviews are 100% real.
What's Trustindex?
%title%

%offer%

Reviews (40)
ColdSideOfThePillow
ColdSideOfThePillow
2023-11-03
Bardzo polecam, profesjonalna obsługa i miły Pan który zawsze służy pomocą gdy mam problem z okularami.
Małgorzata Złotucha
Małgorzata Złotucha
2023-10-20
Magda Pluta
Magda Pluta
2023-09-26
Profesjonalna obsługa, fantastyczne ceny. 100%godne polecenia
Rafał Choroszyński
Rafał Choroszyński
2023-05-20
Pan Andrzej zawsze dobrze doradzi i pomoże dobrać oprawki, a i potrafi naprawić zepsute okulary. Polecam
Łukasz Mikulski
Łukasz Mikulski
2023-05-16
Pracuje dużo przy komputerze ale i dużo jeżdżę samochodem i jedne okulary są niewystarczające. Przez ostatnie 7 lat zawsze korzystałem z usług tego optyka i jestem mega zadowolony. Zawsze fachowo dostawałem informacje o nowościach, a Pani Małgosia doradzała jakie szkła będą odpowiednie do charakteru mojej pracy. Nawet moje fanaberie dotyczące okularów korekcyjnych przeciwsłonecznych czy fotochromatycznych zostały wykonane bardzo profesjonalnie. Polecam każdemu ten salon, bo teraz trudno znaleźć prawdziwych fachowców.
Ina Dubrova
Ina Dubrova
2023-05-07
Kiedyś się interesowałam czy mogę zrobić szkła we własną oprawę i Pan powiedział że spoko. Kupiłam oprawkę i przyszłam do salonu zrobić szkła, ale odpowiedz była już „nie robimy we własne oprawy”. Jeżeli chodzi o wybór opraw, to są tylko drogie. Nie chcę więcej tam nic wyjaśniać, zrobiłam wszystko w innym salonie optycznym. Nie polecam.
Michał Krzymowski
Michał Krzymowski
2023-03-21
Nie polecam. Tylko jedena gwiazdka ponieważ: Po badaniu wzroku u lekarza poprosiłem go o polecenie optyka. Zostałem skierowany do salonu optycznego Sol Optika. Udałem się tam, lecz niestety żadne z oferowanych oprawek nie podobały mi się. Postanowiłem na „własną rękę” poszukać oprawek w innym miejscu i znalazłem je. Od razu nadmieniam, że nie był to żaden sklep internetowy. Przebywając poza Polską kupiłem oprawki w salonie optycznym, nie miałem niestety czasu na wprawienie odpowiednich szkieł. Zadzwoniłem do Salonu Sol Optica z pytaniem ile trzeba czekać na wprawienie szkieł. Rozmawiający ze mną Pan powiedział mi, że jak przyjdę jutro to okulary bedą gotowe pojutrze. Powiedziałem „miłemu” Panu, że mogę być „nawet dziś”. W tym momencie „miły Pan” zapytał mnie o to, czy już kupiłem oprawki a jeżeli tak, to niestety nie będę mógł skorzystać z ich oferty ponieważ wstawiają szkła do oprawek sprzedawanych u siebie lub do oprawek już używanych. Tylko z ciekawości zapytałem się, jaka jest różnica pomiędzy oprawkami używanymi a kupionymi gdzieś indziej. „Miły Pan” odpowiedział, że nie będzie mnie w to wtajemniczał 😂 Pożyczyłem Panu powodzenia w biznesie, Pan natomiast pozdrowił mnie staropolskim „z Bogiem” 🤦 Tak to wygląda w tym salonie. Oceńcie Państwo sami, czy warto wspierać tego typu biznesy czy też należy omijać je szerokim łukiem. Ps. Nie rozumiem polityki firmy, oprawki kupione w innym miejscu, mniej marży na sztuce, nie chcemy takiego klienta.
Tom Jarocki
Tom Jarocki
2022-10-19
Doskonała wiedza oraz zainteresowanie podczas doboru opraw, polecam Pana Andrzeja.
Jan Wezyr
Jan Wezyr
2022-10-17
Obsługa niezwykle cierpliwa przy moim wybrzydzaniu :) Jestem bardzo zadowolony z zakupu
Krzyś Nowicki
Krzyś Nowicki
2022-04-23
super, polecam
kevkes
kevkes
2022-01-20
Kupywałem tam kilka razy okulary, miła obsługa, pomocna i szybka
The Boy
The Boy
2022-01-11
DJ COSTA
DJ COSTA
2021-11-05
patrycja kowalska
patrycja kowalska
2021-10-25
Obsługa nie najgorsza ale czas czekania na okulary przechodzi sam siebie . Czekamy już 5 dni na okulary co nie zadzwonię bo nie ma szkieł poprostu masakra
Aneta Paprota
Aneta Paprota
2021-05-11
Bardzo polecam od 40 lat nosze okulary i naprawdę taki profesjonalizm, że jestem pod wielkim wrażeniem. Polecam bardzo miła obsługa,odbiorą, doradzą naprawdę wiedzą co robi a.
Eryka Palusińska
Eryka Palusińska
2021-04-13
Łukasz Lachiewicz
Łukasz Lachiewicz
2021-04-08
To już 5 okulary robione w tym salonie serdecznie polecam. Od najniższej półki cenowej po te też droższe. Raz zdarzyło mi się także naprawiać po gwarancji nie było żadnego problemu. Pan Andrzej pełen profesjonalizm.
Piotr Konopka
Piotr Konopka
2021-03-30
Pełen profesjonalizm, polecam obsługa też bez zarzutu byliśmy z żoną w sobotę bo inni optycy nie odbierali telefonu - okulary zrobione w 30 minut szybko i bezproblemowo Ja polecam 👍
Piotr Grabias
Piotr Grabias
2021-02-02
Nie wiem skąd, negatywne opinie. Obsługa profesjonalna, nie mam zastrzeżeń. Okulary dobieraliśmy dla córki i dla mnie, wszyscy zadowoleni, ceny super.
Stanisław Falenta
Stanisław Falenta
2020-12-10
Podzielam opinię na temat wybierania oprawek przez sprzedawców. Po dosadnej sugestii, że chciałbym sprawdzić więcej niż 3 oprawki – wszak nosi się to potem do dziesięciu lat – zacząłem być szantażowany emocjonalnie i pytany, czy chcę może iść do innego salonu, gdzie będę miał znowu okulary do kosza. Do tego zostałem pogoniony, bo "kolejka jest" i "możemy tu stać Bóg wie ile". Najwyraźniej pojęcie poczekalni jest obsłudze obce. Poszedłem do innych optyków – tam, gdzie mogę wybierać z całej kasety oprawek nawet pół godziny a kolejka czeka sobie na wygodnych siedzeniach czytając gazety lub swoje smartfony.