Le Club des Vins Reviews

Le Club des Vins Reviews

4.9

Excellent - based on 120 reviews

www.leclubdesvins.nl
is verified by Trustindex

We guarantee all reviews are 100% real.
What's Trustindex?
%title%

%offer%

Reviews (120)
Bas Van Der Mast
Bas Van Der Mast
2024-02-05
De SDEN 2 en 3 cursussen zijn echt een aanrader als je nog veel meer van wijn wilt weten. Theorie en praktijk wordt uitstekend gecombineerd. Fantastische wijnen worden er geserveerd en Nadien weet haar kennis en liefde voor de wijnen uitstekend over te brengen in een gezellige ambiance. Ook een prima locatie in de vestiging van Wijnbar Proef bij Platenburg in hartje centrum Rotterdam.
Martijn van Berkum
2024-01-29
Fantastische proeverij Mooie proeverij gehad. Bij Proef, van Platenburg, wat een prachtige lokatie is. Een mooie kwaliteit hoogwaardige wijnen, van cultproducten als Chidaine, Nicolas Joly en Tyrrell's. Uitstekende presentatie en achtergrondinformatie. Het soort proeverij voor liefhebbers die wat dieper in een wijnsoort willen duiken.
Fabian de Buck
Fabian de Buck
2024-01-21
We hebben de SDEN 2 cursus gevolgd bij Coen. Een boeiende cursus die vol enthousiasme door Coen is gegeven. Het is leerzaam, leuk en gezellig!
Reply from Le Club des Vins 2024-01-22
Dank je wel, Fabian! Leuk om te lezen :)
Janneke Burgers
Janneke Burgers
2024-01-20
Enorm genoten en veel geleerd tijdens de SDEN2 wijncursus. Leuke gemêleerde groep mensen, enthousiaste docent Coen met veel kennis. Echt een aanrader!
Reply from Le Club des Vins 2024-01-22
Dank je wel, Janneke! Leuk om te lezen :)
Thijs van Kan
Thijs van Kan
2023-06-25
De SDEN2 met Nadien was 6 weken lang een feest. Leuke avonden, veel variatie, ontspannen sfeer en erg veel geleerd. En we gaan door!!
Thomas van Iersel
Thomas van Iersel
2023-06-20
Ik heb onlangs de wijncursus SDEN 2 gevolgd bij Le Club des Vins en ik kan met volle overtuiging zeggen dat het een geweldige ervaring was. De passie en expertise van Nadien waren duidelijk voelbaar en haar vermogen om complexe wijnconcepten op een toegankelijke manier uit te leggen, was inspirerend om te zien. Ze creëerde een leeromgeving die zowel ontspannen als stimulerend was, en haar enthousiasme werkte aanstekelijk. Ik was gefascineerd door haar diepgaande kennis en haar vermogen om deze op een boeiende manier over te brengen - de meeste verhalen die ze vertelde waren over haar persoonlijke ervaringen bij wijnhuizen, wijnboeren, met veel obscure doch nuttige feitjes, en dat maakt het tot een enorm gezellige avond - er is weinig stijfs en stoffigs aan! De cursus zelf was zeer goed gestructureerd en bood een uitgebreid overzicht van de verschillende aspecten van wijn, zoals de druivenrassen, wijngebieden, vinificatieprocessen en proeftechnieken. Elke les was zorgvuldig opgebouwd en er was voldoende ruimte voor vragen en discussie. Het lesmateriaal was informatief en goed samengesteld, en voor wie meer wilde weten was er altijd de online omgeving / even snel een mail sturen naar Nadien. Het tempo van de cursus is voor iedereen prima te doen - er waren cursisten met 0,0 weet van wijn, en al een paar enthiousastelingen die zich al hadden ingelezen, voor ieder was er zat kennis te vergaren en ervaring op te doen. Wat deze cursus voor mij echt onderscheidt, is de praktische benadering. We kregen de mogelijkheid om verschillende wijnen te proeven en onze proefvaardigheden te ontwikkelen. Nadien gaf uitgebreid commentaar op elke wijn, maar polstte ook onze beoordeling en vroeg veel rond wat iedereen kon proeven en ruiken, en begeleidde ons bij het begrijpen van de nuances en smaakprofielen. Na het voltooien van SDEN 2 ben ik zo enthousiast dat ik me heb ingeschreven voor SDEN 3, we zaten op de laatste avond, na het examen (paar goede glazen erbij uiteraard) een beetje met z’n allen te zeuren dat ze maar beter niet op wijnreis moest gaan maar gewoon een extra cursus SDEN3 moest geven ergens in oktober/november - sorry Nadien ;) Ik kan Club des Vins en de wijncursussen van Nadien ten zeerste aanbevelen aan iedereen die zijn of haar kennis over wijn wil vergroten. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt, deze cursus zal je zeker inspireren en uitdagen. En nu op naar SDEN3, ik zie je in oktober!
Sebastiaan Sparreboom
Sebastiaan Sparreboom
2023-06-20
Op aanraden van een kennis, SDEN2 cursus gevolgd bij Nadien en zeker geen spijt van. Leuke cursus, ongedwongen sfeer en een aanrader voor iederen die meer van wijn wil weten ! Ik ga zeker voor de vervolg cursus!
Jan Goudriaan
Jan Goudriaan
2023-06-14
Het was een leuke leerzame middag.
Chantal van Dam
Chantal van Dam
2023-06-07
Als je meer over wijnen wilt weten, is het een aanrader om een cursus of proeverij bij Le Club des Vins te volgen. Ik heb een wijn-/kaascursus gevolgd en dit was zeer interessant. Aanrader!
Hans Kennepohl
Hans Kennepohl
2023-06-06
Fantastisch: mooie wijnen, heldere en interessante presentatie die ook nog eens zo is opgebouwd dat je maximaal er van leert
NS van den Boom
NS van den Boom
2023-06-05
De sden3 cursus gevolgd bij Nadien en mede dankzij haar examen-oefenvragen met goed gevolg het wijnbrevet gehaald! Ze is enthousiast, gedreven, professioneel en weet waanzinnig veel over de wijnwereld. Deze kennis weet ze op een heel toegankelijke en leuke manier aan cursisten over te brengen. Daarbij trekt ze niet de minste flessen open om je proefskills te oefenen! Zo ook bij de proeverij gisteren bij Proef van Platenburg: de battle oude wereld vs nieuwe wereld. Weer veel bij geleerd en niet normaal mooie wijnen mogen proeven. Ik zeg doen! Zowel een cursus als een proeverij bij Nadien is écht een feestje!
Reply from Le Club des Vins 2023-06-05
Yessss, bedankt!! Super leuk om te lezen.
E G
E G
2023-05-25
Recent de cursus Kaas&Wijn gevolgd bij Jelle en Nadien. Drie leerzame maar zeker ook gezellige en ontspannen avonden beleefd bij Walsjerot in Rotterdam. Zeker een aanrader!
Reply from Le Club des Vins 2023-06-05
Leuk om te lezen, bedankt!
Michelle
2023-05-17
Aanrader! Zowel SDEN 2 als SDEN 3 gevolgd en vind het echt een enorme aanrader! Leuke en leerzame lessen en natuurlijk veel lekkere wijnen geproefd.
Steven Duister
Steven Duister
2023-05-14
Dit jaar de SDEN 3 cursus bij Le Club des Vins gevolgd en het was helemaal geweldig. Nadien is een uitstekende docent die alles ontspannen, maar met heel veel kennis en enthousiasme brengt. Ze zorgt dat je net weer wat extras leert, elke avond vloog weer voorbij.
Reply from Le Club des Vins 2023-06-05
Dank je wel, Steven!
Jacqueline Klaassen
Jacqueline Klaassen
2023-05-12
Wat jammer dat SDEN 3 afgelopen is. Iedere avond was een feest om mee te maken, interessante informatie, heerlijke wijnen en een enthousiasme van Nadien. Ontzettend veel geleerd! Nadien, dank hiervoor. Jacqueline
Reply from Le Club des Vins 2023-06-05
Dank je wel, Jacqueline! Tot snel bij een proeverij :)
Wendy Persoon
Wendy Persoon
2023-05-09
Reply from Le Club des Vins 2023-06-05
5 stars, yeeeessss! Thanks Wendy!
Martin Curfs
Martin Curfs
2023-05-08
Supercursus. SDEN3 gevolgd. Aanrader voor eenieder. Ook superleuk voor als je gewoon als hobby de wereld achter de wijnen wil leren kennen. Niet aarzelen, gewoon doen! Nadien weet je met haar enthousiasme helemaal mee te nemen in de wereld van de wijnen. De wijncursussen van Le Club de Vins staan voor inhoud, veel weetjes, mooie wijnen en veel gezelligheid. PS ook een webshop die de moeite waard is om te bekijken. @Nadien, ik hou me aanbevolen voor jouw editie van de proefnotities 😀
Reply from Le Club des Vins 2023-06-05
Super, Martin! Dank je wel!
Martin Groot Wesseldijk
Martin Groot Wesseldijk
2023-05-08
Wat een leuke humoristische posters, kaarten, puzzels heeft Le Club! Heerlijke tongue in cheek! Maar ook heel veel serieuze informatie.
Reply from Le Club des Vins 2023-06-05
Daar doen we het voor, bedankt voor deze leuke review :)
Vera van Iersel
Vera van Iersel
2023-05-08
Super fijne lessen en aanvullend materiaal. De podcasts van Les Club + de lessen (SDEN 3) en online omgeving helpen enorm en maakt het allemaal nog leuker. Ik raad deze cursus zeker aan!
Reply from Le Club des Vins 2023-06-05
Thanks, Vera. Was gezellig!
Eric
2023-04-27
Enthousiast ! Met veel plezier de SDEN3-cursus gevolgd; het enthousiasme van Nadien is aanstekelijk, haar vakkkennis is geweldig en de nuchtere en verhelderende aanpak van de lesstof is heel aangenaam. Veel kennis opgedaan en veel interessants en lekkers geproefd !