Groninger Genever Stokerij (Jenever, likeur en whisky) Reviews

Excellent rating
5.0
17 reviews Verified
%title%

%offer%

Reviews (17)
Proeverij en rondleiding jeneverstokerij Freek en Henriëtte bedankt voor de proeverij en rondleiding op jullie bedrijf. Erg leuk en lekker. Zeker ook de geserveerde hapjes vielen goed in de smaak. Prachtig om te zien en horen hoe passievol iemand dit ambacht uitoefend. Ook de rondleiding mbt de dagbesteding en de daaraan gekoppelde manier van werken geeft een warm gevoel, dus dat kwam niet alleen van de jenever. 😊 Ik kom graag nog eens terug.
Advertisement
Ivar
Ivar
2022.05.04
Verified
Top samenwerking! Wij van WRQS willen Freek en Henriëtte super bedanken voor de leuke samenwerking en het mooie relatiegeschenk dat ze voor ons hebben gebrouwen. Daarnaast kregen we een hele toffe rondleiding en knap hoe zelfvoorzienend ze zijn. Wij raden het iedereen aan om een proeverij te volgen en als bedrijf de tip om eens bij Freek te informeren wat voor mogelijkheden er zijn. Nogmaals bedankt!
Suzan B
Suzan B
2022.02.27
Verified
Trip tip Gisteren 26 feb een proeverij en rondleiding gehad van Freek. Erg leuke, interessante en enthousiaste verteller met veel passie voor het ambachtelijke stook- en distileer proces. Verschillende smaken geproefd, erg lekker en houd je niet van genever; geen probleem, zij hebben ook veel andere lekkernijen (likeuren). Een aanrader als je van wat lekkers houdt en vakmanschap kan waarderen: is het geld zeker waard!
Marianne W
Marianne W
2022.01.28
Verified
Leerzame en gezellige avond. Heel hartelijke eigenaars, enthousiast en gedreven. We hebben een heerlijke avond doorgebracht met Freek en Henriette. Veel geleerd over het stookproces en veel lekkere drankjes geproefd. Naar huis met een walnotenlikeur en een kruikje Genever Kapitaal. Alleen het kruikje en het etiket al... verzamelaars likken hun lippen er bij af. Erg leuke bestemming voor bijvoorbeeld een groepsuitje, aanrader! In de winkel zijn cadeauartikelen te verkrijgen die zijn gemaakt tijdens de dagbesteding door medewerkers die, met wat extra begeleiding, heel mooie producten fabriceren.
Flo W
Flo W
2021.11.14
Verified
Super proeverij! Het de proeverij was heel leuk, Freek wist enorm veel over jenever en wist ons veel te vertellen over de herkomst; de geschiedenis, het maak proces en de smaken. Zeker een aanrader!
Advertisement
Screenname382
Screenname382
2021.11.09
Verified
Goed verhaal, gave plek, mooi product Wij waren afgelopen zaterdag bij Freek en we kunnen niets anders zeggen dan: “Wat een goed verhaal”! Hoe gaaf waar ze mee bezig zijn! En hoe mooi het product!
Bas
Bas
2021.10.31
Verified
Geweldig! Freek (de eigenaar) vertelde erg gepassioneerd over de stokerij en alles wat er bij kwam kijken. Het was erg interessant. Erg leuke groepsactiviteit, met heerlijke jenevers en andere dranken om te proeven. Freek en zijn vrouw waren erg gastvrij; we mochten langer blijven om groepsfoto's te maken. Al met al een ervaring om niet te vergeten. Ik zou het aan iedereen aanraden!
Thijs L
Thijs L
2021.10.31
Verified
Top Verrassend leuk verhaal! Wij waren hier met de hele familie. Voor ieder wat wils! Heerlijke fles drank meegenomen. Hartstikke bedankt!
nanieq
nanieq
2021.10.30
Verified
Super middag Met een groep van 25 een hele gezellig en leerzame middag gehad. Zouden dit aan iedereen aanbevelen! Daarnaast onze complimenten voor de host en zijn verhaal
Advertisement
Miriam B
Miriam B
2021.10.24
Verified
Verjaardagskado We hebben onze zoon en dochter met aanhang en neef de rondleiding en proeverij kado gedaan en zijn zelf ook mee geweest. Erg leuk om op deze manier verschillende genevers en likeuren te proeven en het interessante verhaal erachter te horen. Complimenten!
Reinalda S
Reinalda S
2021.08.19
Verified
Top excursie We hebben een heerlijke avond gehad bij de jenever stokerij. Sandra kookte de sterren van de hemel en onderwijl proefden we van de lekkere zelf gedestilleerde jenevers en likeuren. Een super leuke ervaring. Wij gingen met 14 vrienden.
beekman h
beekman h
2021.08.16
Verified
Genever met passie Vriendelijke ontvangst door Freek Kupers die ons een rondleiding gaf door hun bedrijf, de distilleerderij en de winkel. Het enthousiasme spat eraf. Wat een energie! Na de rondleiding even leuk nagepraat oa over de whiskey die nog op het Oloroso vat ligt. Even geduld dus. Na een aantal samples geproefd te hebben besloten om een fles Genever en ook een koffielikeur mee te nemen naar huis. Bedankt en succes met jullie bedrijf. Harrald & Saskia
BennoLeemeijer
BennoLeemeijer
2020.07.26
Verified
Prachtige leerzame en smaakvolle ervaring met een zeer gastvrije ontvangst! Aanrader Op sommige regenachtige dagen, gaat de zon toch nog schijnen. Wij werden gastvrij ontvangen door Henriëtte van Boerderij de Zelfmakerij in Oostwold, alwaar zich haar boerderijwinkel bevindt en waar eveneens de Groningse Genever Stokerij is gevestigd. (behalve genever worden hier tevens enkele andere alcoholische versnaperingen gedestilleerd). Meesterstoker Zarko gaf ons een uitgebreide toelichting en rondleiding. Voorts liet hij ons diverse traditioneel en ambachtelijk gestookte dranken proeven. Een prachtige, leerzame, en vooral smaakvolle ervaring!! Een paar flessen (met verschillende inhoud) gekocht om thuis na te genieten. In de Zelfmakerij, waar ook verrassende producten liggen (zoals geboortecadeaus) hebben we vervolgens ook nog overheerlijke Groningse worst gekocht.
Advertisement
AstU
AstU
2020.03.08
Verified
Enthousiast en interessant verhaal, lekkere proeverij. Vanuit festival Grasnapolsky een tour de boer gedaan en uitkomen bij de jenever stokerij. Wat een leuk en enthousiast verhaal van deze bevlogen mensen. Mooi product en lekkere variaties. Ambachtelijk gemaakt kwaliteistproduct. Echt een leuke tour. Prima met vrienden of familie/uitje.
Jurrie Nieboer
Jurrie Nieboer
2020.01.27
Verified
Prima adres in het prachtige Oostwold Met mijn politieke partij genoten van een heerlijke stamppotmaaltijd in de Zelfmakerij en daarna een rondleiding in de stokerij. Eten was helemaal top, rondleiding en uitleg prachtig en interessant. Zeker aan te bevelen. Prima gastheer en gastvrouw.
Jakob Z
Jakob Z
2019.12.01
Verified
Workshop sigaren maken en jenever proeven Een topervaring om onder deskundige leiding sigaren te maken! Daarna proeven van zelfgemaakte jenever 😋 de ontspannen sfeer en tussendoor de eigen gemaakte hapjes maakten het tot een feestje.
Henk Kuiper
Henk Kuiper
2019.11.18
Verified
Erg gezellig en zeer informatief We hebben het afscheid van een collega, zelf een serieuze amateur stoker en wijn/bier maker, gevierd bij de Groninger Genever Stokerij. Dit bleek een zeer goede keuze. Niet alleen vanwege de gezelligheid en de leuke discussies die spontaan ontstonden, maar ook gewoon vanwege de heerlijke borrels en bijpassende hapjes die we voorgeschoteld kregen. Aanrader!
Advertisement