Karczma „Stary Lwów”

stary-lwow.pl

Karczma „Stary Lwów” Reviews

Excellent rating
4.5
1709 reviews Verified
Karczma „Stary Lwów”
%title%

%offer%

Reviews ( 1709 ) 4.5

Artur Podkul
Artur Podkul
2024.07.06
Location
Rooms
Service
Advertisement
Viktor Nykyforuk
Viktor Nykyforuk
2024.07.06
Calineczka_96
Calineczka_96
2024.06.25
W imieniu swoim i męża chcieliśmy bardzo podziękować za możliwość zorganizowania wesela i poprawin w miniony weekend. Kontakt z właścicielem, Panią dekoratorką czy Panią Aldoną pierwsza klasa nie można powiedzieć złego słowa ❤️❤️❤️ obsługa bardzo profesjonalna . Dekoracja przeszła moje oczekiwania ❤️❤️ wszystkie atrakcje które mieliśmy od państwa pierwsza klasa . Jedzenia goście nie mogą się nachwalić było przepyszne . Obiekt przepiękny, duży plac zabaw co pozwalał dzieciaka spędzić miło czas . Pokoje bez zarzuty. Z całego serca dziękujemy że mogliśmy spędzić ten najważniejszy dzień w naszym życiu właśnie z wami ❤️❤️❤️❤️
Location
Rooms
Service
Barbara Miśkowicz
Barbara Miśkowicz
2024.06.24
11maja 2024 r.mieliśmy przyjęcie weselne w Starym Lwowie.Sala wyjątkowa piękna ,budynek zadbany czysto z urokliwym ogrodem.Właściciciele pań Maksymiljan z żoną bardzo uczciwi ludzie,bardzo dbający o klienta.Proponowane atrakcje dodatkowe są świetnym dodatkiem w dobrej cenie można sobie wybrać ciekawe propozycje ,na stronie firmy.Jedzenie -bardzo smaczne ,duży wybór ,propozycje dań że zdjęcia rzeczywistości są realu odzwierciedlają ,pięknie podane dania,porcję są duże ,aż za uczciwe jak na te czasy gdzie inni mają z tym duży problem.Obsługa przyjecia bez zażutu czystość ,profesjonalizm,uczciwość,kultura ,dokładność.(Czystość w toaletach do końca imprezy co w innych lokalach się nie zdarza)Mieliśmy być przyjemność w częściej nie na naszym przyjęciu i jako goście mogliśmy wyrobić sobie opinie.Warte polecenia jest dekoracje którymi zajmuje się żona Pana Maksymiljana niesamowity talent, warto oglądnąć na stronie,bogaty wybór. Dziękujemy za wspaniałą pracę która przyczyniła się że ten dla nas ważny dzień stał się jeszcze piękniejszy,Barbara I Krzysztof.
Location
Rooms
Service
Amelka Ciuba
Amelka Ciuba
2024.06.23
Jedzenie przepyszne , a pierogi ukraińskie rewelacja 😁😁😁😁😋😋
Location
Rooms
Service
Advertisement
Renata Drozd
Renata Drozd
2024.06.20
Tydzień temu mieliśmy przyjemność organizować nasze wesele w tym lokalu. Było niesamowicie! Goście są zachwyceni nietypowym jak na śluby jedzeniem, a także wystrojem sali który zawdzięczami Pani Lilianie. Świetne zorganizowanie całego dnia, obsługi i transportu należało do samego Właściciela Pana Maksymiliana, który wywiązał się z każdej obiecanej rzeczy w 110%. Jesteśmy również bardzo wdzięczni Pani Aldonie, a także pozostałej części zespołu dzięki którym dane nam było tak płynnie, bezstresowo i przyjemnie spędzić ten dzień. Dziękujemy raz jeszcze
Location
Rooms
Service
Kamil Kasprzyk
Kamil Kasprzyk
2024.06.16
Mieliśmy przyjemność zorganizować wesele w Starym Lwowie. Od początku kontakt z właścicielem był doskonały, wszystkie szczegóły zostały wyjaśnione. Obsługa świetna, na sali Pani Aldona wszystko dobrze zorganizowała , nie było obaw o organizację wesela . Jedzenie wyśmienite, duże porcje, na prawdę godne polecenia. Dekoracja Lirio Dekor również na wysokim poziomie. Pokoje w hotelu czyste, przytulne. Na pewno ponownie zorganizowali byśmy wesele w Starym Lwowie , polecam to miejsce z czystym sumieniem.
Location
Rooms
Service
Patty Gibson
Patty Gibson
2024.06.13
Mieliśmy okazję zrobić tam wesele. Z pewnością zrobilibyśmy je jeszcze raz w tym samym miejscu. Cała organizacja dopięta na ostatni guzik. Było pięknie! Bardzo dziękujemy!!!
Location
Rooms
Service
Witek R
Witek R
2024.06.05
Location
Rooms
Service
Advertisement
Rafał Kowalski
Rafał Kowalski
2024.06.02
Wszystko jak zawsze świeże I smaczne. Niestety menu strasznie zubożało. Jak mówią pracownicy, ze względów ekono.icznych wybrano najbardziej chodliwe dania i one zostały w karcie.
Trip type
Vacation
Family
Location
Service
Syrop Patryk
Syrop Patryk
2024.06.02
Pyszny obiad, jako surówkę polecam kiszonki!
Trip type
Vacation
Family
Location
Service
Karolina Piskadło
Karolina Piskadło
2024.05.30
Ostatnio mieliśmy ogromną przyjemność organizować nasze wesele w restauracji Stary Lwów i muszę przyznać, że była to jedna z najlepszych decyzji, jakie podjęliśmy. Od samego początku kontakt z właścicielami był bezbłędny. Zawsze byli dostępni i odbierali telefon już po drugim sygnale. Dzięki temu czuliśmy się spokojni i pewni, że wszystko jest pod kontrolą. Wielkim atutem tego miejsca jest menadżerka Aldona, która okazała się niezastąpiona w całym procesie organizacyjnym. Doradzała nam na każdej płaszczyźnie – od wyboru menu, przez dekoracje, aż po najdrobniejsze detale związane z organizacją przyjęcia. Jej profesjonalizm i zaangażowanie były nieocenione. Zawsze można było liczyć na jej pomoc i wsparcie. Właściciel restauracji jest prawdziwym pasjonatem. Widać, że podchodzi do prowadzenia restauracji z wielkim zamiłowaniem i troską o każdy szczegół. Było dla niego bardzo ważne, aby nasze wesele było wyjątkowe i w pełni się to udało. Zadbał o wiele atrakcji, które były niespodzianką zarówno dla nas, jak i dla naszych gości. Dzięki jego zaangażowaniu nasze wesele było nie tylko piękne, ale także pełne niezapomnianych chwil. Jedzenie serwowane na weselu było prawdziwą ucztą dla podniebienia. Wszystko było przepyszne i przygotowane z najwyższą starannością. Kelnerki zasługują na szczególne uznanie – były niezwykle miłe, zgrane i pomocne. Ich profesjonalizm i uprzejmość sprawiły, że goście czuli się wyjątkowo dobrze obsłużeni. Warto również wspomnieć o firmie Lirio Dekor, która odpowiedzialna była za dekoracje sali. Efekt ich pracy przerósł nasze oczekiwania. Sala została ozdobiona z niesamowitą dbałością o szczegóły, tworząc magiczną, elegancką atmosferę. Kwiaty, świece i dekoracje stołów były dobrane z niezwykłym smakiem i perfekcyjnie współgrały z ogólnym wystrojem wnętrza. Dzięki ich zaangażowaniu i profesjonalizmowi sala wyglądała zjawiskowo, a goście byli zachwyceni. Cała organizacja wesela w Starym Lwowie była na najwyższym poziomie. Każdy, nawet najmniejszy szczegół, był dopracowany do perfekcji. Dzięki temu mogliśmy cieszyć się tym wyjątkowym dniem bez żadnych stresów i obaw. Jeśli marzycie o idealnym weselu, pełnym niezapomnianych wrażeń, to Stary Lwów jest miejscem, które spełni Wasze najśmielsze oczekiwania. Gorąco polecamy tę restaurację wszystkim przyszłym nowożeńcom!
Location
Rooms
Service
Ewelina Smyka
Ewelina Smyka
2024.05.25
Advertisement
MAXI CAR
MAXI CAR
2024.05.20
Miałem przyjemność odwiedzić restaurację "Stary Lwów" i muszę przyznać, że to miejsce przekroczyło moje oczekiwania pod każdym względem. Restauracja serwuje autentyczne, smaczne dania kuchni lwowskiej, które przypominają smaki z dzieciństwa. Każde danie jest przygotowane z dbałością o najdrobniejsze szczegóły, a porcje są naprawdę obfite. Obsługa jest nie tylko profesjonalna, ale również bardzo przyjazna i pomocna. Hotel również zasługuje na najwyższe pochwały. Pokoje są przestronne, komfortowe i gustownie urządzone. Czystość i dbałość o detale widać na każdym kroku. Lokalizacja jest idealna - spokojna okolica. "Stary Lwów" to miejsce, do którego z pewnością będę wracać. Polecam wszystkim, którzy szukają wyjątkowego doświadczenia kulinarnego i komfortowego pobytu !
Trip type
Friends
Location
Rooms
Service
Артем Дідик
Артем Дідик
2024.05.20
"Byłem gościem na komunii. Jedzenie było rewelacyjne, a obsługa cały czas pilnowała stolików. Hotel był czysty. Polecam!"
Trip type
Vacation
Friends
Location
Rooms
Service
Kuba Kucharski
Kuba Kucharski
2024.05.17
Przez tydzień pobytu 2 razy pod prysznicem brakło wody, prąd też wyłączali kilkukrotnie, nie ma komfortu wracając z pracy bo człowiek tylko myśli czego dzisiaj zabraknie, nie polecam. Jedzenie kiepskie głównie kuchnia ukraińska. Jedyne czym nadrabia to klimat. No i internet ….. praktycznie go nie ma.
Trip type
Business
Solo
Location
Rooms
Service
Reply from Karczma „Stary Lwów” 2024.05.20
Dzień dobry, dziękujemy za opinię, faktycznie potwierdzam, że raz Panu zabrakło wody pod prysznicem, ponieważ był problem, bo trafił Pan na konserwację/mycie automatyczne systemu , drugi raz faktycznie znowu zabrakło wody, bo po histerii, na następny dzień był hydraulik i sprawdzał co i jak, więc wiadomo, wyłączył wodę na 30-40 min. i trafiło znowu na Pana. Brak prądu niestety nie jest naszą winą, losowo trafił Pan na systematyczne pracę/ zabiegi PGE i prądu nie było nie tylko u nas, a jeszcze w okolicy ~80 km od nas i miejscowościach gdzie łącznie mieszka ponad 200 tys. mieszkańców, więc dobrze w tych okolicach nigdzie by nie było. Kuchnia, no cóż, staraliśmy się pobyt Panom urozmaicić różnorodnymi daniami, wymyślaliśmy, żeby nie było podobnego i jednakowego jedzenia, bo niektórzy u nas miesiące mieszkali, a okazało się, że trzeba było walić żurek ze schabowym i frytkami codziennie, i wtedy każdy by był zadowolony. Na przyszłość proszę uprzedzać przy długich wyjazdach gdzieś, że nie trzeba nic wymyślać, zwykłe i proste jedzenie dla Pana jest wystarczające, wtedy też nikt nie będzie łamał głowy czym dzisiaj urozmaicić. Pozdrawiamy.
vasil shelelo
vasil shelelo
2024.05.13
Не рекомендую мати справу з власником цього закладу. Ми мали мати там весілля, були на "targach weselnych", оглядали, розмовляли з власником, записалися на резервацію терміну(не було терміну до коли маємо визначитися) і домовилися що маємо першість вибору, якби хтось хотів теж на цю дату весілля, то нас поінформують і ми відразу даємо відповідь. Яке ж було здивування коли ми писали за декокацію і дізналися що вже як 2 місяці він підписав умову з іншими не поінформувавши нас навіть SMS! Зі слів власника він телефонував(на що не дав ніякого підтвердження, сказав телефон недавно розбився і купив новий). А написати SМS "proszę oddzwonić, Stary Lwów" це для нього "siła wyższa". Його слова нічого не варті. Навіть на цьому етапі. Це не є там запис до сто, а важлива річ для кожного в житті. А найбільш прикре, що він так і не визнав що то є його вина. Для чого тоді взагалі ці резервації??? Непрофесійно...
Advertisement
Paweł Szuba
Paweł Szuba
2024.05.06
Byłem usługodawca na weselu, muszę przyznać że miejsce na bardzo wysokim poziomie jeśli chodzi o wszystkie aspekty przyjęcia, od jedzenia po obsługę i wystrój. Jedno z najlepszych miejsc na wesele w okolicy Krosna
Location
Rooms
Service
Dominik Lisowski
Dominik Lisowski
2024.05.05
Słyszałem dobre opinie o tej restauracji i ilekroć przejeżdżałem w pobliżu wielki szyld sprawiał, że miałem ochotę ją odwiedzić i w końcu się udało. Z zalet miejsce jest ciekawe, z ładnymi widokami, placem zabaw dla dzieci i oczkiem wodnym a dania były podane bardzo szybko. Natomiast nie znalazłem w menu nic kuszącego do spróbowania, szczególnie nic WEGE. Wybrałem danie mięsne i było poprawne. Bardzo smakowały mi cząstki ziemniaka "po chłopsku" (opiekane z masłem i czosnkiem). Sałatka wege też tylko poprawna. Subiektywnie ceny są tam trochę wyższe niż restauracjach w Rzeszowie - około 65 zł kosztowało danie mięsne, którego nazwy nie pamiętam. Na stronie internetowej brakuje też men, z którym można by się zapoznać przed przyjazdem.
Trip type
Vacation
Family
Location
Service
Reply from Karczma „Stary Lwów” 2024.05.06
Dzień dobry, Dziękujemy za pozytywną opinię, lecz jednej gwiazdki raczej brakuje :) Bardzo nas zdziwiło, że nic nie znalazł Pan w naszej karcie, ponieważ, wg. naszego doświadczenia w Rzeszowie, to ona jest większa o ~50% z daniami gorącymi do wyboru, jak zdecydowana większość restauracji. Danie które kosztowało 65 zł to był lulak wołowy. Średnio burger w restauracjach kosztuje około 40-45 zł bez niczego, co jest w zestawie u nas za 65zł, więcej mięsa, mamy na wyjściu ~170g, w burgerach z reguły zakładają 100-120g. Świeże ziemniaki na wyjściu 250g, zestaw surówek 150g. Plus drewno 600+ zł za metr ( 2 lata temu było ~140zł), plus burger robi 1 osoba, naszych pracowników aż 3 osoby: grillowy, kucharka jedna do ziemniaków i druga do surówek. Więc różnica 15-20 zł jest, aż taka wysoka z tym co opisałem wyżej? Możemy zaproponować kotlet schabowy, on kosztuje u nas w tym samym zestawie 45 zł, więc nie tak drogo, i tym można sobie konkretnie pojeść. Pozdrawiamy :) P.S. niestety mieliśmy przez 2 lata dania wegańskie, i niestety za ~8000 - 9000 dań, tylko 50 było wegańskich. Dlatego w tym roku pozostawiliśmy tylko minimum. Weganie z reguły na restauracje z kuchnią słowiańską, kaukaską i bałkańską rzadko się wybierają, i te kuchnie nie słyną z takich dań. Zawsze to były mięsa, mięsa i jeszcze raz mięsa, a w dodatku jakieś warzywa :)
Weronika
Weronika
2024.05.01
Na salę Stary Lwów trafiliśmy z polecenia.Chcieliśmy zorganziować w niej swoje polsko-ukraińskie wesele. Ze względu na lokalizacje, polsko-ukraińską obsługę, polsko-ukraińskie menu oraz dostępne noclegi był to lokal idealny dla nas. Wybraliśmy się na targi ślubne do Starego Lwowa, gdzie zarezerwowaliśmy termin na sierpień 2025. Zaskoczyliśmy się bardzo pozytywnie podejściem ukraińskiego właściciela. Był niezwykle elastyczny, pomocny i z indywidualnym podejściem. Opowiadał z wielką pasją o zaletach swojego biznesu, dlaczego powinniśmy ich wybrać. Ze względu na trwającą na Ukrainie wojnie nie byliśmy w stanie określić ostatecznej liczby gości. Wspólnie ustaliliśmy, że minimum 100, aby obiekt był na wyłączność. Zostaliśmy zapewnieni, że termin, który rezerwujemy jest dla nas trzymany i mamy tyle czasu ile potrzebujemy. W razie innych zainteresowanych mieliśmy zostać poinformowani telefonicznie. Chce podkreslić, że nie dostaliśmy terminu do którego mamy podpisać umowę. Byliśmy zapewniani, że mamy pierwszeństwo i gdy pojawią się inni chętni od razu będziemy musieli takową umowę podpisać. Ze względu na nasz brak doświadczenia w organizacji wesela i jak się okazało zbytnią ufność ludziom zostaliśmy oszukani. Faktem jest, że w naszym interesie było jak najszybciej popisać umowę. Po prawie pół roku od rezerwacji i 1,5 roku przed weselem chcieliśmy załatwić wszystkie formalności. Termin jednak został oddany komuś innemu. Właściciel twierdzi, że się z nami kontaktował, czego w żaden sposób nie może potwierdzić. My nie mieliśmy żadnych telefonów ani SMS. Ze strony właściciela spotkaliśmy się z dużym nieprofesjonalizmem, próbą przerzucenia odpowiedzialności wyłącznie na nas. Chciałam dodać, że sytuacja w której byliśmy wydawała mi się zrozumiała dla właściciela i jako osoba pochodząca z Ukrainy sama zaproponowała nam taka opcje. Oczywiście nie obwiniam właściciela, że jest to jedynie jego odpowiedzialność, ale chamstwo jakie usłyszeliśmy w słuchawce, nie możność dojścia do głosu, podnoszenie głosu, wmawianie rzeczy, których, nie mówiliśmy i brak zwyczajnej skruchy i słowa przepraszam lub chociaż przyznania, że nie wie jak do tego doszło wzbudziło w nas wiele emocji i konieczność napisania tej opinii. My nauczyliśmy się na błędzie. Czy właściciel wyniósł jakaś lekcje? Wątpię. Po spotkaniu obiecałam panu, że takową szczerą opinię zostawie, więc dodaje. Moim zdaniem nie warto podejmować współpracy i tracić czasu, gdyż właściciel jest niesłowny, kieruje się jedynie swoimi korzyściami, nie patrzy na wcześniejsze ustalenia. Chciałam dodać, że postawa żony właściciela oraz obsługi po zaistniałej sytuacji była przyjazna i odpowiednia. Nie mniej jednak nie mogę nic dobrego powiedzieć o samym właścicielu.
Service