Karol Pesta - biegły rzeczoznawca obuwia

Karol Pesta - biegły rzeczoznawca obuwia Reviews

Excellent rating
5.0
67 reviews Verified
%title%

%offer%

Reviews (67)
Podziękowanie za pomoc w reklamacji butów Dzień dobry. W sklepie Deichmann reklamowałem dwukrotnie kupione 25.04.2022 roku obuwie typu Wolfskin. Powodem reklamacji było pękanie materiału na jednym bucie. Sklep dwukrotnie odrzucał moje reklamacje. Wtedy zwróciłem się z problemem do Pana Karola, który wydał opinię korzystną dla mnie i po jej wysłaniu do Deichmann-Obuwie Sp.z o.o, we Wrocławiu wraz z Oświadczeniem o odstąpieniu od umowy (oświadczenie było przygotowane przez Pana Karola) w ciągu zaledwie 7 dni otrzymałem zwrot pieniędzy za obuwie i za wszystkie poniesione przez mnie koszty, tj. koszt opinii i koszty wysyłki butów. Panie Karolu, jeszcze raz bardzo, bardzo dziękuję i gorąco polecam. Jan Knopik
Advertisement
BOGDAN TOMALA
BOGDAN TOMALA
2024.02.12
Gorąco polecam. Sportowe obuwie w wersji profesjonalnej pękł korek po niecałym miesiącu użytkowania, firma R-Gol stwierdziła że wina użytkowania, opinia i wyjaśnienie krok po kroku pozwoliły odzyskać całość kwoty od sprzedawcy obuwia sportowego.
Krzysztof Mikołajczyk
Krzysztof Mikołajczyk
2024.02.03
Pan Karol napisał profesjonalną opinię, która pomogła mi odzyskać pieniądze za reklamowane buty.
Reply from Karol Pesta - biegły rzeczoznawca obuwia 2024.02.08
Cieszę się, że mógłem pomóc. Dziękuję za pozytywną opinię i pozostajemy w kontakcie :)
Red
Red
2024.01.22
Serdecznie Polecam usługi Pana Karola
Reply from Karol Pesta - biegły rzeczoznawca obuwia 2024.02.08
Cieszę się, że jest Pan zadowolony z mojego wsparcia. Zapraszam ponownie.
Mariusz X
Mariusz X
2024.01.13
Pan Karol zna się na robocie. Konkretny, rzeczowy i poprowadzi krok po kroku przy problemach z uznaniem reklamacji. Po opinii Pana Karola reklamacja została uznana, pieniążki zwrócone za obuwie jak i za koszt opinii. Polecam
Advertisement
Oktawia Kromer
Oktawia Kromer
2024.01.12
Nie miałam wcześniej pojęcia, że istnieje taka usługa, i bardzo się cieszę, że ją odkryłam. Martensy, które kupowałam z myślą o tym, że będą mi służyć lata nie wytrzymały porządnie nawet jednego sezonu. Sprzedawca najpierw odrzucił moją reklamację, ale po ponownym zgłoszeniu sprawy wraz z opinią rzeczoznawcy zwrócił cenę zakupu i wszystkie dodatkowe koszta. Bardzo polecam!
Rafalski
Rafalski
2024.01.08
Szkoda że nie ma 10 gwiazdek bo w pełni Pan Karol zasługuje na nie. Wszystko zgodnie z opisem Pana Karola...sportdirect właśnie zwrócił pieniadze zarówno za obuwie jak i wszystkie pozostałe koszty. Bardzo dziękuję i polecam :)
Dawid 099
Dawid 099
2023.12.28
Polecam oraz dziękuję za fachową i błyskawiczną pomoc!!
Adrian
Adrian
2023.12.27
Polecam, gdyż to pełny profesjonalizm. Opinia pana Karola pomogła mi w uzyskaniu zwrotu gotówki za buty
Advertisement
karolina jaworska
karolina jaworska
2023.12.21
Polecam Pana Karola. Dzięki jego opinii sprzedawca bezdyskusyjnie rozpatrzył reklamację i zwrócił cene zakupu wraz z dodatkowymi kosztami. Dodam tylko, że zakup dokonany był w sklepie internetowym Tricentre.
Renata
Renata
2023.12.15
Pełen profesjonalizm. W butach Esprit pękła podeszwa, złożyłam reklamacje - odmowa, następnie odwołanie i znowu odmowa, dopiero po opinii Pana Karola Pesta reklamacja został uznana i zwrot pieniędzy. Bardzo dziękuję. Polecam.
Sułek
Sułek
2023.12.13
Opinia pana Karola pomogła mi w uzyskaniu zwrotu gotówki za buty z ukryta wadą fabryczna. Bez współpracy z Panem Karolem nie zdołałabym nic wskórać. Szybko, profesjonalnie!!! Polecam!
Karol Sobolewski
Karol Sobolewski
2023.11.28
Buty Nike, pierwsza reklamacja uznana, drugą po 1,5 roku od zakupu odrzucona. Obyło się bez sądu, wystarczyła ekspertyza Pana Karola. Polecam
Advertisement
Jakub Kalbarczyk
Jakub Kalbarczyk
2023.11.27
Łukasz Kanderski
Łukasz Kanderski
2023.11.26
Fachowe podejście do klienta. Bardzo dobry kontakt mailowy i telefoniczny. Klarowne instrukcje co mam dalej zrobić. Efekt: reklamacja uznana i zwrot wszystkich poniesionych kosztów.
Paweł Przydryga
Paweł Przydryga
2023.10.27
Polecam Pana Karola jako rzeczoznawcę obuwia. Szybka, rzetelna a co najważniejsze efektywna ocena uszkodzeń.
W W
W W
2023.10.19
Opinia 5/5! Bez dokładnej i jednoznacznej opinii jak również porady Pana Karola nie odzyskałbym pieniędzy za wadliwe obuwie bardzo znanej marki młodzieżowej na literkę V... Wada ujawniła się w ok. 6 tygodniu użytkowania, sprzedawca stwierdził, że minął miesiąc i reklamacji nie uznają jak również nie zgadzają się moimi argumentami, odwołaniami itd (jałowa dyskusja). Odpowiedzi jakby z odgórnie przygotowanego wzorca. Ostatecznie musiałem przekazać sprawę do rzecznika konsumenta. Trochę to trwało, ale efekt końcowy jest taki, że sprzedawca podwija ogon i zwraca wszystkie poniesiony koszty włącznie z kosztami opinii rzeczoznawcy. Trochę cierpliwości o koniecznie proszę postępować zgodnie z instrukcją od rzeczoznawcy ;) Dziękuję za pomoc.
Advertisement
Anna Trze
Anna Trze
2023.10.02
Po krótkim czasie noszenia butów Ecco pękła w nich skóra (pomyśleć, że kiedyś buty tej firmy były nie do zdarcia). Rzeczoznawca Ecco dwukrotnie negatywnie opiniuje moją reklamację i odwołanie. Tak znalazłam stronę pana Karola, z konkretnymi, rzetelnymi wskazówkami co robić w takiej sytuacji. Kontaktuję się, wysyłam zdjęcia butów i okazuje się, że opinia pana Karola jest inna niż opinia rzeczoznawcy Ecco. Działamy więc razem i jak za dotknięciem czarodziejskiej róźdżki sklep widząc, że nie odpuszczam i mam fachową pomoc nagle zmienia zdanie i dostaję zwrot gotówki. Niestety, dzisiaj nawet sklepy z najwyższej półki cynicznie podchodzą do klienta, trzeba umieć walczyć o swoje. Panu Karolowi dziękuję za pomoc, bez niego nie poradziłabym sobie. Polecam jego usługi.
Gorąco polecam współpracę z Panem Karolem. Wydana opinia była rzetelna i profesjonalna. Pan Karol bardzo zaangażował się w moją sprawę. Co prawda sklep odrzucił moją reklamację oraz po odstąpieniu od umowy nie zwrócił pieniędzy za wadliwe obuwie (pomimo załączonej opinii Pana Karola). Jednakże dzięki wsparciu pana Karola złożyłam pozew do Sądu. Sprawa zakończyła się dla mnie sukcesem. Zasądzono zwrot pieniędzy za obuwie oraz poniesionych przeze mnie kosztów związanych z reklamacją. Polecam w 100% Pana Karola wszystkim, którzy mają problem z reklamacją obuwia.
Paweł
Paweł
2023.08.25
Bardzo sprawna odpowiedź na zapytanie odnośnie odrzuconej reklamacji obuwia. Odpowiedź zawierała wszystkie niezbędne informacje. Ponadto Pan Karol sam skontaktował się ze sklepem, w którym zmówiłem obuwie dzięki czemu sprzedawca zobowiązał się do jego naprawy. Nie była potrzebna żadna akcja z mojej strony.